Pubquiz, maak er zelf een

Pubquiz, maak er zelf een

Een pubquiz is een leuke en populaire sociale activiteit waarbij deelnemers in teams tegen elkaar strijden om hun kennis van een breed scala aan onderwerpen te testen. De quiz bestaat meestal uit verschillende rondes met vragen over onderwerpen zoals muziek, film, geschiedenis, wetenschap, sport en algemene kennis. De quizzen worden meestal gehouden in bars of pubs, hoewel ze ook vaak worden georganiseerd in andere sociale gelegenheden, zoals feesten, bruiloften of bedrijfsuitjes.

Bekijk alle quizvragen om je eigen pubquiz te maken, of gebruik deze pubquiz met 300+ vragen.

glas wijn bij pubquiz

Pubquiz bestaat uit verschillende rondes

Een typische pubquiz bestaat uit verschillende rondes met vragen in verschillende categorieën. Elke ronde kan bestaan uit tien tot vijftien vragen en kan variëren van multiple-choicevragen tot meer complexe vragen die diepgaande kennis vereisen. Tijdens elke ronde krijgen de teams een bepaalde hoeveelheid tijd om hun antwoorden op te schrijven voordat de antwoorden worden onthuld.

Teams strijden om de hoogste score bij een Pubquiz

Pubquizzen worden vaak gehouden in een informele sfeer, waarbij teams strijden om de hoogste score. Het winnende team krijgt meestal een prijs, zoals een fles champagne, gratis drankjes of zelfs geldprijzen, afhankelijk van de organisator en de locatie.

pubquiz team

Geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden

Een van de voordelen van een pubquiz is dat het een geweldige manier is om tijd door te brengen met vrienden en familie terwijl je je kennis test en tegelijkertijd plezier hebt. Het is ook een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en sociale interactie te hebben met mensen die dezelfde interesses delen.

Voorbeelden van pubquiz vragen

Voorbeelden van vragen in een pubquiz kunnen zijn:

 • In welk jaar vond de beroemde Slag bij Waterloo plaats?
 • Hoeveel landen hebben de euro als officiële munteenheid?
 • Wie heeft de Nobelprijs voor de Vrede gewonnen in 2021?
 • Wie speelde de hoofdrol in de film “The Godfather”?
 • Wat is de hoofdstad van Canada?

Hoe maak je zelf je eigen pubquiz?

Onze website telt meer dan 5.000 vragen met antwoorden waarmee je eenvoudig zelf een pubquiz kunt maken. Je bepaalt daarmee ook zelf of het een korte of lange quiz wordt.

Tips voor het maken van een quiz

Als je van plan bent om zelf een pubquiz te organiseren, zijn hier enkele tips om je op weg te helpen:

 1. Bepaal het thema:
  Het kan helpen om een thema te hebben voor je pubquiz, zoals sport, muziek, geschiedenis of algemene kennis. Dit zal helpen om de vragen gericht te houden en ervoor te zorgen dat alle deelnemers geïnteresseerd zijn in de onderwerpen.
 2. Maak een mix van vragen:
  Zorg ervoor dat je een mix van vragen hebt die variëren in moeilijkheidsgraad en onderwerp. Dit zal ervoor zorgen dat deelnemers van alle niveaus een kans hebben om te winnen en zich betrokken te voelen.
 3. Bepaal het aantal rondes:
  Overweeg hoeveel rondes je wilt hebben en hoeveel vragen je in elke ronde wilt stellen. Het is meestal het beste om ongeveer vijf tot zeven rondes te hebben met ongeveer tien tot vijftien vragen in elke ronde.
 4. Houd het eerlijk:
  Zorg ervoor dat je duidelijke regels opstelt voor de pubquiz en dat je deze regels van tevoren communiceert met alle deelnemers. Zorg ervoor dat je consequent bent in de toepassing van de regels en dat je eerlijk en transparant blijft bij het beoordelen van de antwoorden.
 5. Overweeg het gebruik van multimedia:
  Het toevoegen van afbeeldingen, video’s of audiofragmenten kan de pubquiz leuker en interactiever maken en deelnemers meer betrokken maken.
 6. Geef een prijs:
  Zorg ervoor dat je een prijs hebt voor het winnende team, zodat deelnemers zich gemotiveerd voelen om hun best te doen. De prijs kan variëren van een eenvoudige trofee of medaille tot gratis drankjes, maaltijden of zelfs geldprijzen.
 7. Test de quiz:
  Voordat je de pubquiz organiseert, is het een goed idee om deze te testen met een klein groepje vrienden of familieleden. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat de vragen duidelijk en begrijpelijk zijn en dat de quiz vlot verloopt.

Met deze tips kun je een leuke en uitdagende pubquiz creëren die deelnemers van alle niveaus zal aanspreken en die een geweldige sociale activiteit zal zijn.

 

5/5 - (19 stemmen)